Kör watercross med Ski Doo i sommar

När våren kommer ställer de flesta in sin Ski Doo på sommarförvaring. Men det finns entusiaster som använder sin skoter hela sommaren. Norrmannen Morten Blien är ett exempel.

Morten Blien slog ett galet rekord i juni 2016 när han kom upp i 212 km/h med sin skoter på Tane Älv i Norge. Han försökte att nå makalösa 250, men då stannade motorn.

Morten är ett exempel på alla dem som använder sin skoter på sommaren. Det finns faktiskt en hel idrott som går ut på att köra snöskoter på vatten. Det är en motorsport som bara växer och växer. Antalet utövare blir fler och tävlingarna drar en hel del åskådare.

Watercross i sommar

I juni började säsongen för watercross, när de flesta snöskotrar står inoljade i säkert förvar så finns det galningar som kör runt på öppet vatten.

Under juni och juli månad så tävlas det för fullt på många orter i Sverige i watercross. Utövarna kämpar om en åtråvärd plats i SM-finalveckan som avgörs mellan den 23-30 juli. I år så kommer SM-finalen att sedvanligt avgöras under den stora motorveckan i Lycksele.

Tävlingarna i watercross sker från Treriksröset till Dalarna. Det går att säga att det är tävlingar över hela den region där det normalt körs snöskoter på sommaren.

Watercross är en underhållande och fartfylld gren. Det går snabbt och är mycket action, det drar publik poch

Kör watercross med Ski Doo

Med en Ski Doo så får du bästa möjliga start på ditt tävlande i watercross. Den starka och robusta maskinkroppen är som gjord för att också framföras på vatten.

Flera av de bästa watercrossförarna i världen kör också Ski Doo eftersom märket fungerar så bra både på vatten och i tävlingssammanhang.

Hos www.cykekomotor.se kan personalen verkligen Ski Doo. Där kan du få all den hjälp du behöver för att komma igång med watercross.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *