Inred husvagnen med en massa läckra tyger

Vi vet ju alla att om man har husvagn så är semestern redan klar! Men det finns ändå saker man kan förbereda innan man drar ut på husvagnsturné under sommaren. Att skapa ny inredning till husvagnen är en sådan sak. Det är ett ganska litet utrymme som hela familjen ska samsas på under några veckor, och även om de här tipsen inte garanterar en totalt konfliktfri semester, så vet vi att den miljö man vistas i kan ha stor påverkan på vårt humör. Här kommer några tips till inredning av husvagnen.

Inventera och planera

Börja med att inventera husvagnen och se vad som är slitet och vad som kan bli bättre. Ofta handlar det om gardiner, dynor och kuddar, men om något i husvagnen behöver lite färg för att matcha de nya gardinerna ska du inte vara rädd för att plocka fram penseln. Se bara till att du använder rätt färd till underlaget.

Välj ett tema

Det bästa man kan göra när man ska inreda ett mindre utrymme är att välja tyger och annat utifrån ett tema och hålla sig till det. Då blir inredningen mer enhetlig och känslan skönare. Du kan välja ett färgtema, eller varför inte en stil från ett visst årtionde. 50-tal och 70-tal är till exempel roliga årtionde som man kan göra mycket av. Kör rockabilly eller flower power av hela slanten så kommer ni garanterat rulla med stil i sommar!

Gå lös med symaskinen

Var inte rädd för att testa dig fram när du ska sy ny inredning till husvagnen. Det mesta är i ganska litet format och det går därför ganska snabbt att göra om ifall det skulle bli fel. Det blir inte heller någon stor kostnad. Och kanske gör det inte heller så mycket om inte baksidan på kuddarna är perfekta. På semestern kommer du inte ha tid att fundera över detta ändå!

Köpa tyger

Retrotyger finns det gott om att köpa på second hand och på nätauktioner. Tänk dock på att gamla tyger kan vara lite sköra efter förvaring i många år. Många butiker säljer dock nya retroinspirerade tyg som funkar lika bra. Titta in på till exempel rosahuset.se så hittar du massor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *