Lär dig köra din Can Am säkert

Lär dig köra din Can Am säkert

Det är en högtid att köpa en ny Can Am. Du hämtar den nya maskinen och startar den för första gången. Men alla ATV-ägare har ett ansvar att köra säkert.

Det inträffar allt för många olyckor med ATV eller fyrhjulingar varje år. Ofta beror detta på att föraren har brustit i säkerhet eller haft för dålig kunskap helt enkelt.

När du köper en Cam Am är det viktigt att ta reda på alla detaljer kring maskinen. Framförallt om du inte har ägt en tidigare.

Ta den heller inte i bruk i full fart direkt. Lär känna din maskin och låt det ta sin tid. Då kommer du att få den erfarenhet och kunskap som krävs för att under många och långa år ha mycket nytta och nöje.

Prata med handlaren

Våga ställa frågor när du köper en fyrhjuling. Handlare som säljer Can Am är ofta väldigt kunniga och erfarna förare själva. De kan berätta om det mesta som rör maskinen. Genom att vara vetgirig och lyssna noga så slipper du att råka ut för onödiga olyckor.

En olycka i skogen med en fyrhjuling kan vara olycksbådande. Kanske är du ute ensam, har dålig teckning på telefonen. Då är det minst sagt bekymmersamt att ligga skadad. Det kan ta väldigt lång tid för hjälpen att nå fram.

Se även till att obehöriga inte får köra din maskin. Många låter sina barn använda dem. Detta ska ni vara väldigt restriktiva med. Låt dem inte använda en Can Am utan total uppsikt.

Handlaren vet hur du tar licens

Om du köper din Can Am hos en erfaren och kunnig handlare som Säters Cykel och Motor så får du all kunskap som behövs. De kan även hänvisa till bra kurser som ger förarintyg. Tänk dock på att inte vara för rädd för att köra. Följer du bara säkerhetsinstruktionerna och

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *