Akrobatik, tävling eller bara på skoj

Akrobatik, tävling eller bara på skoj

Det har blivit ett folknöje att hoppa studsmatta. Lika stort som skridskoåkandet var på 1920-talet har nu studsandet blivit i dag.

Studsmattorna har tagit över den svenska folksjälen och vunnit våra hjärtan. Människor i alla åldrar studsar från norr till söder. Det finns till och med äldreboenden som har köpt studsmattor för att de äldre ska få en aktivare och mer givande fysisk fritid.

Det bästa med att studsa studsmatta är att det är så fritt. Du kan hoppa precis som du vill och behöver inte anpassa dig till några regler. Eller vad andra tycker.

Men du kan också utveckla en akrobatisk förmåga. Gillar du cirkus, clowner och avancerade gymnastikshower. Du kan själv lära dig det proffsen gör.

Kolla på videos

Alla kan faktiskt bli bra på studsmatta. Det handlar bara om att träna ordentligt. Den som lägger ner flest timmar kan bli bäst.

Det bästa är om man kollar vad proffsen gör. Imitera och utveckla deras akrobatik efter dina egna förutsättningar och intressen. Efter hand kan du också utveckla sina egna tricks. Utifrån inspiration så kan du också skapa konst på din studsmatta.

Tävling eller bara på skoj

När man tävlar i studsmatta så liknar det ren akrobatik. Skillnaden är att det finns vinnare och förlorare. Det har utvecklats tävlingar över hela världen, en del är nätbaserade där du filmar dina egna trick och hopp.

Här gäller samma princip som när du vill utveckla din akrobatik. Det är viktigt att få inspiration och lära av andra. Framförallt de som har lång erfarenhet, först då kan du bli riktigt duktig.

Men man måste inte bli en fena på studsmatta. Det räcker också att hoppa fritt hemma i trädgården. På skoj och som meditation, en flykt undan vardagens stress för en stund. Surfa in på en nätbutik som www.lekute.se. Där finns en studsmatta för alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *