Vintersäkra bilen hos en bilverkstad i Falun

Vintersäkra bilen hos en bilverkstad i Falun

Kylan och snön är här och säkerhetstänket kring din bil är nu viktigare än någonsin. Temperaturen i Falun har under årets första dagar sjunkit till under -20. Under dessa förhållanden är ett motorhaveri på en enslig skogsväg, utan mobiltäckning och dålig klädsel förenat med livsfara. I dessa temperaturer går nerkylningen av kroppen snabbt och det är viktigt att vara förberedd.

I första hand ska du se till att bilen är i toppskick, för att inte riskera stopp som i förväg kunnat förebyggas. Men vissa saker går inte att förutspå, och det är därför viktigt att du rustar dig ordentligt när du ska ge dig ut och köra.

Kolla bilen

Se alltid till att din bil är i toppskick. På vintern är det extra viktigt. Trasiga lampor och dålig sikt på grund av snö, eller dåliga däck och halt vinterväglag innebär mycket dåliga förutsättningar för bilkörning. Är bilen inte i ordning ska den inte ut på vägen.

Se till att alla behållare är fyllda och att all elektronik funkar på bilen. Kolla mönsterdjupet på däcken så att det är ok. Är du osäker själv på bilens skick så lämna in den till en bilverkstad i Falun, och låt någon som kan sina grejer göra en översyn. Falu Bil & Maskinservice har till exempel skickliga mekaniker som kan se till att allt är i sin ordning.

Rusta dig för oförutsedda händelser

Hur skicklig bilförare man än är och hur bra bil man än kör så finns alltid risker med bilkörning. Ett djur kan springa ut framför bilen och plötsligt och blixthalkan kan slå till när man minst anar det.

Att ha en skyffel och en liten påse med sand med sig i bilen kan ibland rädda situationen vid avåkningar. Det är också ovärderligt att ha ett par varma filtar i bilen, och se till att aldrig köra iväg utan jacka, mössa och vantar.

En termos med varm dryck kan också vara en räddare i nöden, innan räddningstransporten lyckats ta sig fram. Även ett litet förråd av chokladkakor och kex är bra att ha i bilen. Om du blir hungrig under din väntan går ämnesomsättningen ner, och då fryser du ännu mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *